El director de l'FBI, James Comey, aquest dilluns testificant davant del comitè d'intel·ligència del Congrés dels EUA (Reuters)
El director de l'FBI, James Comey, aquest dilluns testificant davant del comitè d'intel·ligència del Congrés dels EUA (Reuters)
Washington

El director de l'FBI confirma que investiguen la relació de Trump amb Rússia

James Comey ha dit davant del comitè d'intel·ligència del Congrés dels EUA que no han trobat cap rastre que Obama espiés Trump durant la campanya

RedaccióActualitzat

No és gens habitual que un director de l'FBI informi en públic sobre investigacions que estan en marxa. Però aquest dilluns el seu director, James Comey, ho ha fet a requeriment del comitè d'intel·ligència de la cambra de representants dels Estats Units.

Comey ha confirmat que estan investigant la connexió russa, inclosos els vincles entre el Kremlin i membres notoris de l'entorn de Donald Trump per veure si s'ha comès algun delicte.

Però Comey no s'ha limitat a això: també ha desmentit el mateix president negant el que Trump va denunciar fa dues setmanes a través de Twitter sobre presumptes espionatges a la torre Trump per part de l'administració Obama. Ho ha fet en resposta a les preguntes del congressista demòcrata Adam Schiff:

Adam Schiff: "Era correcta l'afirmació de Trump que Obama li va punxar les comunicacions?"

James Comey: "Respecte als tuits del president denunciant que l'anterior administració el va espiar, no tinc cap informació que confirmi aquests tuits, i a l'FBI ens ho hem mirat en detall."

En els últims dies, congressistes i senadors republicans i demòcrates han conclòs que res no demostra aquestes acusacions de Trump, però ell no se n'ha desdit.

El director de l'FBI, d'altra banda, fa mesos que està sota lupa. És dels pocs alts càrrecs que ha sobreviscut a la purga i que ha conservat la feina després de l'arribada de Trump al poder.

 

♦ Lewis Sinclair, l'escriptor que el 1935 va predir una victòria com la de Trump

Anar al contingut