Madrid

El director de l'Agència Tributària indigna l'oposició: "No parlo de cap contribuent"

Eleva a 715 els contribuents investigats per blanqueig de diner però es nega a publicar la llista de tots els defraudadors

RedaccióActualitzat

El director de l'Agència Tributària, Santiago Menéndez, ha justificat amb dades la feina i l'autonomia de l'organisme i la seva col·laboració amb la justícia. Però les seves explicacions no han convençut els portaveus de l'oposició, que esperaven més detalls sobre el "cas Rato", que han criticat la seva compareixença i li han tornat a exigir la llista de tots els defraudadors.

El director de l'Agència Tributària només els ha dit que s'ha elevat a 715 els contribuents que estan sent investigats per blanqueig de diner i que figuren a la llista dels que es van acollir a l'amnistia fiscal del 2012. Un increment de 10 persones que Menéndez ha dit que es deu al fet que Hisenda continua investigant. Però tot seguit s'ha negat a donar més detalls sobre aquests investigats assegurant que no pot fer-ho:

"No parlo de cap contribuent", ha dit.

Segons ell, no pot parlar de cap contribuent concret perquè l'Agència Tributària actua d'acord amb la llei i està obligada a investigar amb "discreció, sigil i confidencialitat", i quan troba indicis de frau envia les indagacions a l'Audiència.

Decebut amb Santiago Menéndez, el diputat socialista Pedro Saura li ha deixat anar: "Quin paperot li han fet fer." El diputat també ha demanat la dimissió del ministre Cristóbal Montoro "perquè ha permès, amb la seva llei, beneficiar gent indigna", ha continuat.

Per la seva banda, el portaveu econòmic del PNB, Pedro Azpiazu, ha denunciat que "els ciutadans han pagat diners per salvar entitats financeres dirigides per persones que han robat".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut