Barcelona

El director de Ginemedex havia estat a la presó per practicar avortaments il·legals a Alacant

El director del grup Ginemedex, Carlos Morín, havia estat en presó preventiva durant un mes, el 1989, acusat de practicar avortaments il·legals en una clínica d'Alacant. En aquella ocasió, el cas va ser arxivat. Malgrat el secret de sumari, es van sabent alguns detalls del cas, com també que en aquestes clíniques es feien avortaments de fins a vuit mesos de gestació, segons revelen algunes escoltes telefòniques de la policia, o que un dels psiquiatres que va treballar a la clínica ara treballa a la presó de Can Brians.

Actualitzat
No era la primera vegada que la policia li anava al darrere. El director del grup Ginemedex, Carlos Morín, havia estat un mes en presó preventiva el 1989 també per haver practicat presumptament avortaments il·legals. La investigació sobre quatre clíniques d'avortament a Barcelona avança, i encara que el jutge ha decretat el secret de sumari, s'ha pogut saber que les escoltes policials autoritzades han posat al descobert que els responsables mèdics dels centres acceptaven interrompre embarassos tot i que la mare estigués ja en el vuitè mes d'embaràs, segons han informat fonts de la investigació.

Les intervencions telefòniques recollides en el sumari poden dividir-se en dos grups: les converses que tenien els principals implicats en la trama entre ells i les que mantenien amb els pacients. Ha estat durant l'audició d'aquestes darreres escoltes quan s'han detectat els preparatius per a avortaments de fetus de fins a set i vuit mesos. No obstant això, el secret de sumari impedeix saber si aquests avortaments els va realitzar alguna de les quinze dones que la Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana té classificades com a participants en els suposats delictes.

D'altra banda, les escoltes han posat al descobert, segons els investigadors, que el personal de les clíniques usava un llenguatge molt descarnat. Així, en diverses converses intranscendents en què es repassava la jornada laboral del dia una persona de les clíniques investigades li va arribar a dir a una altra: "Avui he fet cinc trencacocos." La paraula "trencacocos" s'ha sentit de forma recorrent en les converses telefòniques intervingudes pel jutjat. Així, els treballadors la utilitzaven com a sinònim d'avortament per parlar entre ells.

Els sis detinguts abans-d'ahir a Barcelona, per la seva actuació en quatre clíniques de Barcelona, podrien passar demà a disposició judicial. Les acusacions contra els sis detinguts estaran corroborades ara per un nou testimoni, el d'una extreballadora que va trucar ahir a "Els matins" de TV3 per explicar les irregularitats que hi va veure quan hi treballava com a infermera. També va insistir que se sentia amenaçada i que la seva vida corria perill. Dues hores després de participar en aquest programa, va declarar davant de la Guàrdia Civil i no es descarta que s'acabi convertint en un testimoni protegit.
Anar al contingut