El Diplocat, "liquidat" pel 155 després de sis anys, deixa 17 treballadors a l'atur

RedaccióActualitzat

13 d'abril de 2018: l'últim dia oficial d'activitat al Diplocat després que el govern espanyol el va tancar amb l'aplicació del 155.

La Casa de les Punxes, a Barcelona, ha estat des del 2008 la seu de la diplomàcia catalana. Avui, a la porta, ja hi ha un cartell que anuncia oficines en lloguer. Les 17 persones que hi treballaven han quedat a l'atur.

 

 

El Consell de la Diplomàcia Pública de Catalunya funcionava com a consorci impulsat per la Generalitat, amb participació d'institucions financeres, esportives i universitàries.

Va començar la feina l'any 1980 i s'ha anat adaptant amb els temps. El 2012 es va convertir en Diplocat. Ara, és una de les conseqüències més visibles del 155, conseqüència que Soraya Sáenz de Santamaría anunciava amb satisfacció en plena campanya electoral del 21D:


Des de la suspensió del Diplocat, amb la intervenció de la Generalitat, l'executiu de Rajoy va desmantellar les delegacions a l'estranger i va acomiadar-ne els treballadors.

 

 

Notícia relacionada: Les delegacions exteriors de la Generalitat desapareixen de Facebook i Twitter

 

El penúltim dia de vida del Diplocat va estar protagonitzat per un nou escorcoll de la Guàrdia Civil. Els agents s'hi van passar cinc hores.

El Diplocat tanca la porta amb l'esperança que la configuració d'un nou govern recuperi la feina de projectar Catalunya al món. 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut