Barcelona

El dibuixant Óscar Nebreda es jubila

No és cap innocentada: Óscar Nebreda es jubila. Així ho ha anunciat la revista "El Jueves" coincidint amb el dia dels Sants Innocents. El dibuixant català nascut a Barcelona el 1945 va ser un dels fundadors d'aquesta publicació, i ha format part ininterrompudament del seu consell editorial.

Actualitzat
El dibuixant ha fet aquest dimarts l'última historieta del seu personatge més conegut, El Profesor Cojonciano, un moment que ha immortalitzat el web de la revista amb un vídeo. Nebreda explica que es retira "perquè ha fet 65 anys i perquè creu que la seva etapa de dibuixant ha acabat". En la filmació de comiat el mediàtic humorista diu que "el pitjor que es pot fer és morir a l'escenari" i que ara vol deixar pas a les noves generacions. A partir d'ara, Nebreda diu que "donaré menjar als coloms, visitarà obres... faré de tot menys dibuixar".

Durant la dictadura Óscar Nebreda va fundar revistes satíriques com "Barrabás" i "El Papus", que van introduir a l'Estat un humor més corrosiu, contestatari i trencador, coincidint amb la fi de la dictadura. De fet per aquestes publicacions va haver de comparèixer a diversos judicis i patir diverses amenaces.

El dibuixant és el pare del personatge de Jordi Culer, el ninot que durant anys va celebrar els gols del Barça a les retransmissions de TV3. I és que Nebreda és un barcelonista empedreït que durant anys va dibuixar acudits els dilluns a "El Periódico", on resumia el partit del cap de setmana en una vinyeta. El 1977 Nebreda va entrar a dibuixar a "El Jueves", de la qual n'ha estat editor i dibuixant.





Anar al contingut