Barcelona

El diari electrònic Vilaweb aposta per la televisió a internet

Després d'un període de proves, ja ha nascut oficialment el primer canal de televisió català per internet. Es tracta de Vilaweb TV i la seva intenció és emetre mitja hora de programació pròpia diferent cada dia, centrant-se, sobretot, en la informació, els esports, la música i les noves tecnologies. El nou canal és una iniciativa del diari electrònic Vilaweb, el pioner de la premsa en català a internet.

Actualitzat
Vilaweb TV va començar a transmetre en període de proves al febrer del 2006. Durant tot aquest temps de proves, l'equip de Vilaweb ha fet més de 200 reportatges, d'una durada d'entre 30 i 3 minuts.

En aquest sentit, segons ha explicat el director de Vilaweb, Vicent Partal, desapareix la idea de canal perquè els productes audiovisuals estan "desempaquetats, es poden veure des de qualsevol lloc".

A més, ha assenyalat que aviat apareixerà en el mercat un aparell que permeti veure els continguts d'internet per la televisió, a banda del projecte Venècia, que "emet televisió d'alta definició en temps real a través de la xarxa".

El diari electrònic compta amb el primer equip de redactors de Catalunya dedicat exclusivament a la televisió IP. El redactor és el responsable de pràcticament tot el procés: "escull el tema, grava, redacta, edita i el carrega a internet", ha explicat Partal.

Finalment, el responsable de Vilaweb ha dit que, amb aquesta aposta, volien "mantenir el model del bon periodisme tradicional però amb suports innovadors". El seu contingut serà principalment informatiu, però produiran programes d'entrevistes, esports i música, que s'estrenaran pròximament amb el nom d'"Enderrock".
Anar al contingut