El dia més inestable de la setmana

Avui serà el dia més inestable de la setmana, amb ruixats intensos, tempestes i calamarsa. Les pluges més fortes descarregaran a l'interior de Girona i Barcelona. Les màximes es quedaran parades al voltant dels 30 ºC.

Néstor GómezActualitzat

La combinació de la caloreta del migdia i un embossament d'aire fred a 5.500 metres, amb temperatures inferiors als -15 ºC, permetrà el gran desenvolupament de les nuvolades i la descàrrega de ruixats intensos.

Del sol a les tempestes. Cap al migdia ja cauran els primers ruixats en punts del Pirineu, Serralada Transversal i prelitoral. Seran intensos a les comarques que envolten el Montseny, amb tempestes i, localment, calamarsa. A la tarda, les tempestes fortes es traslladaran cap a la Catalunya central, prelitoral de Barcelona i nord de Tarragona. De cara al vespre, els ruixats més intensos es desplaçaran cap a la Costa Daurada i el Camp de Tarragona.

El Servei Meteorològic de Catalunya té activat l'avís per intensitat de pluja.

Calor parada. La fresca matinal de dilluns no s'ha repetit. Han pujat una mica les temperatures a causa de la nuvolositat que ens ha acompanyat durant la nit i la matinada. Poques mínimes han baixat per sota dels 10 ºC. Pel que fa a les màximes, les temperatures es recuperaran una mica, amb els valors més càlids del dia concentrats a la terra ferma, amb xifres que voltaran els 32 ºC. En canvi, baixaran força a les comarques de Girona i interior de Barcelona per efecte dels núvols i els ruixats, amb valors no superiors als 26 ºC.

I per als dies vinents...

La inestabilitat continuarà ben viva fins dimecres. A partir de dijous, el temps millorarà i cap al final de setmana s'imposarà el sol. La temperatura pujarà i la calor revifarà de cara al cap de setmana que ve.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut