Deutsche Bank
Deutsche Bank

El Deutsche Bank fa per error una transferència de 28.000 milions d'euros

Els diners van anar a parar a un compte del banc i van ser revocats al cap de pocs minuts, quan es va detectar l'anomalia

RedaccióActualitzat

El Deutsche Bank, el banc més gran d'Alemanya, ha fet per error, en una operació financera rutinària, una transferència de 28.000 milions d'euros, una quantitat que supera el valor actual en borsa de l'entitat, segons un portaveu del banc.

Es tracta d'un fet sense precedents, ja que això pot passar amb transferències de menor quantia, però no amb una suma de tanta magnitud, segons ha assenyalat el mateix portaveu.

El diner va anar a parar a un compte del banc en una càmera de compensació alemanya, Eurex, el principal mercat de derivats d'Europa, a la qual hauria hagut d'arribar una quantitat molt menor.

Segons un portaveu del banc, l'error va ser a causa d'una fallada en el funcionament dels sistemes informàtics. Però també han assegurat que no hi va haver cap problema financer ja que la transferència va ser revocada al cap de pocs minuts, quan es va detectar l'anomalia.

La transferència, que supera el valor borsari de l'entitat, estimat en 24.000 milions d'euros, es va fer el 16 de març, poques setmanes abans que John Cryan deixés el seu càrrec al capdavant del banc. El 8 d'abril va agafar la direcció Christian Sewing.

Des que va arribar a la presidència, Cryan havia promès millorar els sistemes de gestió de riscos i de controls del Deutsche Bank. Havia qualificat de "deplorable" l'estat dels sistemes informàtics del banc.

Anar al contingut