Soldats vigilant el centre comercial amenaçat aquest matí (Reuters)
Soldats vigilant el centre comercial amenaçat aquest matí (Reuters)
Brussel·les

El detingut a Brussel·les arran d'una alerta de bomba portava un cinturó d'explosius fals

L'home figura en un informe de la Fiscalia per diversos fets relacionats amb "problemes psiquiàtrics" i va comunicar fa poc a la policia que havia estat "incitat" a unir-se a Estat Islàmic

RedaccióActualitzat

El sospitós detingut a Brussel·les amb un cinturó d'explosius fals té un historial psiquiàtric, segons ha informat la Fiscalia de la capital belga. L'home, de 26 anys, l'han detingut arran d'una alerta de bomba al centre comercial City 2.

El sospitós havia trucat aquest matí a la policia per denunciar que havia estat segrestat en un cotxe. Ha explicat que després l'han deixat al centre de Brussel·les, en un carrer comercial -la rue Neuve-, amb un cinturó d'explosius que li han dit que seria activat per una tercera persona. Les forces de seguretat s'hi han desplaçat i han establert un perímetre de seguretat. Els serveis de desactivació d'explosius han confirmat que el cinturó que portava el denunciant contenia sal i galetes.

La justícia belga té fitxat l'individu per diversos fets, que inclouen alguns relacionats amb "problemes psiquiàtrics". Figura en un dossier obert al 2014 per la Fiscalia federal i fa poc es va posar en contacte amb la policia per denunciar que havia estat "incitat" a unir-se a Estat Islàmic a Síria.

En declaracions als passadissos de la Cambra de Diputats, Koen Geens ha assenyalat, tal com havia dit abans el primer ministre, Charles Michel, que la situació estava sota control i que l'amenaça terrorista "no és imminent en absolut". Charles Michel havia convocat una reunió d'urgència del seu gabinet de crisi antiterrorista, després de l'alerta de bomba que ha obligat a desallotjar i acordonar el centre comercial City 2 de la capital belga. El perímetre de seguretat al voltant del centre s'ha aixecat i el carrer on està instal·lat s'ha obert als vianants, un cop confirmada la falsa alarma.

En tot cas, Bèlgica continua en estat de màxima alerta en previsió de possibles atacs terroristes. El país viu dies de màxima tensió des que dissabte una operació policial va permetre evitar un atemptat imminent, una tensió que s'afegeix a la situació de vigilància extrema des dels atemptats de Brussel·les del mes de març.
Anar al contingut