El despatx Mossack Fonseca va usar la identitat de la Creu Roja per atreure clients
El despatx Mossack Fonseca va usar la identitat de la Creu Roja per atreure clients
Ginebra

El despatx Mossack Fonseca va usar la identitat de la Creu Roja per atreure clients

Dos diaris suïssos han denunciat que el gabinet havia creat dues entitats, amb les quals atreien clients argumentant que col·laborarien amb el Comitè Internacional de la Creu Roja

RedaccióActualitzat

El despatx d'advocats panamenys Mossack Fonseca va utilitzar la identitat del Comitè Internacional de la Creu Roja per atreure clients cap a comptes opacs, segons ha confirmat aquest diumenge la mateixa entitat.

Dos diaris suïssos, "Le Matin Dimanche" i "SonntagsZeitung", han denunciat que el gabinet havia creat dues entitats, Brotherhood Foundation i Faith Foundation, amb les quals atreien clients adinerats argumentant que els amagarien els seus diners i a més col·laborarien, entre altres, amb el Comitè Internacional de la Creu Roja.

Si bé el nom que utilitzava el gabinet no és el mateix, ja que parlaven de la Creu Roja Internacional, l'assimilació és clara.

Peter Maurer, el president del Comitè Internacional de la Creu Roja ha declarat:

"El que ha passat és molt greu i ha posat en greu perill tant les activitats com al personal de l'entitat".

Fa just una setmana, diversos mitjans de comunicació del món sencer van publicar revelacions relacionades amb els anomenats papers de Panamà, la filtració dels arxius del gabinet Mossack Fonseca que han descobert l'existència de més de 214.000 empreses opaques en diferents paradisos fiscals.

Maurer va recordar el perill que pot suposar per a la seva organització que els associïn a alguna societat pertanyent a un grup armat d'un país on el Comitè Internacional de la Creu Roja està present. El president de l'entitat va concloure dient que faran tot el que estigui "en el seu poder" per poder acabar "amb aquest abús".

D'altra banda, la FINMA, l'autoritat de vigilància del mercat financer de Suïssa, ha informat aquest diumenge que ha obert investigacions sobre diversos bancs en relació a les revelacions relacionades amb els papers de Panamà i si s'ha infringit la llei "actuaran en conseqüència".

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut