Barcelona

El Departament d'Interior presenta el dispositiu contra els incendis forestals amb un reforç dels mitjans aeris

Prevenir i combatre els incendis forestals es converteix en els mesos d'estiu en una clara prioritat de l'administració. I aquest estiu es preveu especialment difícil perquè en els últims dos mesos no ha plogut i hi ha molta massa forestal i molt seca. Segons el Departament d'Interior, el dispositiu contra el foc està a punt per actuar quan calgui i disposa d'un nou model d'avió de vigilància i atac amfibi que permet recarregar tant a terra com a l'aigua. Té un tanc intern de 3.200 litres de capacitat. D'aquest model, els bombers en tenen 4, dos més que l'any anterior. En total, la flota aèria compta amb 20 mitjans, entre avionetes i helicòpters de diferent tipus.

Actualitzat

La consellera i el president de la Generalitat han visitat les instal·lacions de l'aeròdrom de Sabadell on hi havia exposats part dels mitjans aeris, i s'ha fet una demostració de descàrrega d'aigua simulant l'actuació davant d'un incendi forestal.

Al matí, a la comissaria central dels Mossos d'Esquadra, han passat revista a diferents unitats, com la que desactiva explosius, els antiavalots i la unitat canina. Després, han mantingut una reunió de treball amb comandaments policials per parlar de l'evolució de les obres del complex central de la policia autonòmica.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut