En la imatge un pla general dels diferents directors de serveis territorials de Lleida durant la reunió mensual que fan. Imatge del 31 de maig de 20…
En la imatge un pla general dels diferents directors de serveis territorials de Lleida durant la reunió mensual que fan. Imatge del 31 de maig de 2016. (horitzontal)

El Departament d'Afers Socials crea una nova unitat d'EAIA al Pirineu

ACN Puigcerdà.-El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies crearà un nou Equip d'atenció a la infància i l'adolescència (EAIA) al Pirineu. Actualment, el Departament disposa d'un equip situat a Tremp que cobreix les comarques de la Vall d'Aran, Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alt Urgell, Solsonès i la Cerdanya lleidatana. El nou equip EAIA dividirà aquest territori en dues parts que suposen la meitat d'expedients a cada un dels equips. El director dels serveis territorials del departament, Joan Santacana, ha manifestat que "ampliarem la plantilla amb quatre noves persones, l'equip de Tremp el conformaran cinc persones, el de la Seu quatre persones, i dues persones faran les visites domiciliars". Els EAIA són els equips de professionals de l'àmbit psicològic, pedagògic i social distribuïts territorialment, i es dediquen a la valoració, actuació i atenció d'infants en risc de desemparament, així com el seguiment i el tractament de les seves famílies.

Actualment EAIA del Pirineu té 174 expedients oberts. D'aquests 77 ja estan en fase de tutela per la Generalitat, 33 estan en centre residencial, 44 estan en famílies. D'aquests 44 nois i noies que estan en família, 13 estan en família aliena, i la resta estan en família pròpia. Santacana ha senyalat que "la resta s'estan estudiant, això vol dir que s'està negociant amb els pares, no tots els casos acaben derivant en tutela de la Generalitat".Al Pirineu no existeix un centre residencial pel qual els 33 adolescents que estan en centres de la Generalitat estan al de Lleida o el de Vilanova de Bellpuig. Santacana ha apuntat que "estem treballant perquè hi hagi un centre d'acollida al Pirineu, es busquen centres anomenats miniresidències per capacitat d'entre deu o dotze persones".

Anar al contingut