Estats Units

El demòcrata John Edwards i el republicà Rudolf Giuliani es retiren de la cursa presidencial

Les primàries de Florida han servit per esporgar de candidats la cursa presidencial nord-americana. El demòcrata John Edwards i el republicà Rudolf Giuliani han llançat la tovallola. L'exalcalde de Nova York, després de quedar en tercer lloc a les primàries de Florida, ha decidit retirar-se i donar suport al candidat vencedor, John McCain. Ell mateix ho ha anunciat aquest dimecres a la nit, hora catalana. La retirada d'Edwards deixa Hillary Clinton i Barack Obama com els dos únics aspirants demòcrates a la nominació.

Actualitzat

John Edwards ha abandonat la cursa per ser el candidat demòcrata a la presidència dels Estats Units. Ho havia anunciat el seu portaveu i hores més tard ho ha confirmat ell mateix en una conferència de premsa. Edwards, acompanyat de la seva dona i els seus fills, ha fet l'anunci a Nova Orleans, ciutat que per a ell és l'exemple de "l'abandonament" de Washington. Segons el candidat demòcrata, la seva campanya s'acaba, però els seus ideals de lluita contra la pobresa romanen.

Edwards s'havia convertit en el tercer en discòrdia a les primàries demòcrates, darrere de Hillary Clinton i Barack Obama. Aquest cap de setmana, per exemple, a Carolina del Sud només va aconseguir el 18 per cent dels vots.

Edwards ja va participar en les primàries demòcrates del 2004, però va perdre davant John Kerry. Tots dos van formar equip com a aspirants a la presidència i a la vicepresidència, respectivament, i van ser derrotats pel tàndem format per George Bush i Dick Cheney.

En el cas de Giuliani, es donava per feta la retirada arran de la derrota a Florida. L'anunci oficial ha arribat hores després quan, en un acte a Califòrnia, l'exalcalde de Nova York ha anunciat el suport a McCain perquè el veu com "el candidat més ben qualificat".

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut