El delegat del govern espanyol al País Basc, Carlos Urquijo, comprant un CD pirata al top manta a Bilbao (Deia)
El delegat del govern espanyol al País Basc, Carlos Urquijo, comprant un CD pirata al top manta a Bilbao (Deia)
Bilbao

El delegat del govern espanyol al País Basc, enxampat comprant al top manta

Urquijo considera que es tracta d'una qüestió de la seva "vida privada" i que la informació "només pretén fer mal personal i polític"

RedaccióActualitzat

Imatge insòlita, la del delegat del govern espanyol al País Basc, Carlos Urquijo, comprant un CD pirata al top manta en ple barri vell de Bilbao, segons publica el diari "Deia". En una imatge que publica el rotatiu basc, es pot veure Urquijo amb les dues filles i amb la seva dona, que busca els diners per pagar, mirant el CD que anaven a adquirir.

Precisament. Urquijo s'ha mostrat sempre com a gran defensor de la legalitat. Frases seves són, com recorda el diari "Deia": "L'oportunitat política no pot impedir complir la llei" o: "La llei és per a tots, ens agradi o no", i el seu mandat s'ha caracteritzat per la judicialització de l'acció institucional basca, amb la presentació d'un miler de recursos al Tribunal Superior de Justícia al País Basc.

La reforma del Codi Penal que va aprovar el 2015 el PP, el govern del seu partit, converteix en delicte la venda ambulant de productes falsificats i pot comportar penes d'entre sis mesos i dos anys de presó o fins i tot la repatració. Pel que fa al comprador, les multes a què es pot enfrontar depenen de l'ordenança de cada ajuntament o de la normativa de la comunitat autònoma.

En declaracions al "Deia", Urquijo considera que es tracta d'una qüestió de la seva "vida privada". Per al polític, la informació "només pretén fer mal personal i polític".

Anar al contingut