El delator del cas Gürtel: "Rajoy és el màxim responsable polític del cas"

L'exregidor del PP de Majadahonda José Luis Peñas, que va destapar el cas Gürtel, diu que Rajoy estava al corrent de tot però que "va mirar cap a una altra banda"

RedaccióActualitzat

El que va ser regidor del PP de Majadahonda, José Luis Peñas, ha declarat aquest dimarts davant del tribunal que el jutja per la primera època de les activitats de la trama del cas Gürtel.

Peñas, que s'enfronta a una petició de sis anys i mig de presó a pesar d'haver estat qui va destapar el cas, a la sortida del jutjat ha carregat durament contra el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i l'expresidenta de la comunitat de Madrid Esperanza Aguirre:

"Per a Mariano Rajoy i Esperanza Aguirre són dies difícils des que vaig posar la denúncia. Són gent que ha mentit contínuament en el cas Gürtel, són gent que tenien comunicació de tot el que passava del cas Gürtel, sobretot a Arganda, i l'únic que van fer va ser mirar cap a una altra banda. I alguns d'ells tenen la barra de dir que van ser ells els que van destapar el cas Gürtel. Tenim un president de govern que és el màxim responsable polític del cas Gürtel."

Tot i que ell ho nega, la fiscalia creu que Peñas es va quedar 32.000 euros de la trama corrupta i per això manté l'acusació, però amb una petició menor a la majoria d'acusats per l'atenuant de confessió.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut