Barcelona

El dèficit fiscal català del 2012 va ser del 5,1% o del 7,5% del PIB, segons el mètode de càlcul

Ho ha calculat el govern sobre la base de les dues metodologies més emprades: la d'incidència càrrega-benefici i la de flux monetari, que dóna un resultat més alt

RedaccióActualitzat

El Departament d'Economia i Hisenda del govern ha fet públics els càlculs que ha fet sobre el dèficit fiscal de Catalunya corresponent al 2012. Segons el mètode anomenat d'incidència càrrega-benefici, el dèficit ha estat de 10.030 milions d'euros, el que correspon a un 5,1% del PIB català d'aquell any. En canvi, seguint l'altre mètode més utilitzat, el de flux monetari, el dèficit puja força més, fins a 14.623 milions d'euros, un 7,5%.

La balança fiscal mesura la diferència entre la recaptació d'impostos en un territori i la despesa que s'hi fa posteriorment amb els diners recaptats, i hi ha dèficit quan la quantitat que s'hi recapta és superior al que s'hi gasta. La dificultat de l'obtenció de les dades i la complexitat dels càlculs fa que es trigui molt a poder-ho concretar, i per això ara s'acaben de fer els números del 2012.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut