Bitllets d'euro.
Bitllets d'euro.
Madrid

El dèficit de Catalunya se situa a l'octubre a l'1,60%, per sobre de l'objectiu fixat per a tot l'any

Segons les dades d'Hisenda, al mes d'octubre els números vermells van ser de l'1,60% del PIB, per sobre de l'objectiu de l'1,58% que el ministeri fa fixar per a tot l'any. A l'Estat va arribar al 3,96%, també per damunt de l'objectiu anual.

RedaccióActualitzat

Catalunya supera a l'octubre el dèficit permès per a tot l'any. El forat dels comptes equival a l'1,60% del PIB, lleugerament per sobre de l'objectiu fixat per Hisenda per a tot el 2013, que és de l'1,58%. La situació no és millor en el conjunt d'administracions públiques de l'Estat, que també sobrepassen ja l'objectiu anual.

En concret, l'Estat ha registrat fins al novembre un dèficit del 3,96% del PIB, un percentatge que supera l'objectiu del 3,80% fixat per a tot l'any. Segons el Ministeri d'Hisenda, el dèficit va ser de 40.606 milions d'euros i al darrere hi ha la despesa en interessos i l'increment de transferències a la Seguretat Social.

Pel que fa al conjunt de l'Estat, la Seguretat Social i les comunitats autònomes, el dèficit es va mantenir a l'octubre en el 4,87%, una xifra similar a la del mes anterior. En el cas de la Seguretat Social, destaca el descens notable del superàvit de l'organisme, que fins al 30 de novembre ha tingut un saldo positiu de 943 milions d'euros. Això suposa una davallada del 65,8% respecte del mateix període de l'any passat.
Anar al contingut