Madrid

El defensor del menor de Madrid confessa que té un perfil de Tuenti per controlar els seus fills

Fer-se un perfil Tuenti per controlar què fan els fills a les xarxes socials. Aquesta és la recomanació que fa el defensor del menor de Madrid, Arturo Canalda, i que segons ha confessat ell mateix aplica des de fa un temps. En la sessió inaugural de la conferència d'un curs cobre ciberconflictes entre menors, Canalda ha assegurat que es va obrir un compte per veure què feien els seus fills a la xarxa i ha animat tots els pares a fer el mateix per "exercir la pàtria potestat en el món virtual".

Actualitzat
Canalda ha explicat que ell participa a Tuenti a través d'un perfil fals i que gràcies a això aconsegueix veure què fan els seus fills "com si fos un noi més". A més, assegura que no participa mai en les converses que tenen els seus fills i que només actua com a espectador.

En aquest sentit, el defensor del menor de Madrid diu que només amb això ja ha pogut comprovar que tant ells com els seus amics posen molta informació privada en aquest tipus de portals i adverteix del perill que suposa que tant ell com qualsevol altra persona hi puguin tenir accés.

Per això, Canalda assegura que aquest tipus de control és necessari, "malgrat que pugui resultar controvertit perquè algú consideri que és vulnerar la intimitat dels seus fills".

Canalda també ha explicat que té una adreça de correu electrònic familiar on arriben els correus electrònics dels fills petits gestionada per la seva dona i per ell, que controla l'historial de les pàgines que es visiten al seu ordinador i que té filtres que prohibeixen l'accés a certs continguts.

Segons Canalda, aquestes coses "ajuden els pares a saber on hi ha problemes" i ha instat els pares a ser proactius i crear un clima de confiança amb els fills per evitar que "es tanquin en ells mateixos".

Anar al contingut