Una protesta contra les clàusules terra
Una protesta contra les clàusules terra
Madrid

El decret per facilitar la reclamació de les clàusules terra torna al calaix

El govern espanyol ha ajornat dues vegades en quinze dies l'aprovació d'aquest decret, que ha d'evitar el col·lapse judicial

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ha tornat a desar al calaix el decret que ha de facilitar als afectats per les hipoteques amb clàusules terra recuperar els diners cobrats irregularment pels bancs. Amb aquesta norma, el govern espanyol vol impedir una allau de demandes als jutjats i propiciar l'acord entre els afectats i les seves entitats bancàries.

Primer havia de ser el 30 de desembre, però, aquell mateix dia, Mariano Rajoy va dir que ho deixaven per a més endavant. Dimarts, el ministre d'Economia, Luis de Guindos, va anunciar que, finalment, seria aquest divendres, però aquest dijous a la nit el govern del PP ho ha tornat a cancel·lar.

Segons sembla, encara queden punts pendents que s'estan negociant amb el PSOE i el Banc d'Espanya.

Segons la sentència del Tribunal de Justícia Europeu, el client podrà recuperar els diners sempre que demostri que no va rebre prou informació quan va firmar la hipoteca.


Els bancs espanyols hauran de tornar més de 4.000 milions de les clàusules terra


Tot i que, en un primer moment, el pla havia de ser un codi de bones pràctiques, tot apunta que tindrà encara més força, i s'aprovarà un decret llei.

Anar al contingut