Sant Joan Despí

El debat a xarxes: 67.000 tuits, més de 2.000 preguntes i més seguit que el debat del 20-D

RedaccióActualitzat

El debat de les eleccions del 26 de juny ha aconseguit superar el de les eleccions del 20 de desembre. Malgrat que només han passat sis mesos de l'últim cara a cara, el debat de TV3 i Catalunya Ràdio ha sumat més interès a les xarxes socials.

S'han fet 67.147 tuits sobre el debat del 26-J. El del 20 de desembre, va generar una conversa de 54.933 tuits.

Fins a 10.391 usuaris únics han piulat sobre el programa, que ha arribat a tenir un "share" social del 74,6%. És a dir, que de totes les persones que estaven piulant sobre programes de televisió a Espanya, tres de cada quatre ho feien sobre el debat de TV3 i Catalunya Ràdio.

El minut d'or del debat a xarxes ha estat a les 23.54, moment en què s'han fet 625 tuits. Just abans, el candidat de Ciutadans, Juan Carlos Girauta parlava sobre el model d'Estat de la seva formació.

Els candidats més mencionats en el debat han estat Xavier Domènech (34%) i Gabriel Rufián (29%). Jorge Fernández Díaz (10%) ha estat el tercer, seguit per Francesc Homs (10%). Els menys mencionats han estat Meritxell Batet (9%) i Juan Carlos Girauta (9%).

Pregunta al candidat

TV3 i Catalunya Ràdio han estrenat en aquest debat un format nou de participació: la pregunta al candidat. Els usuaris de Twitter han pogut enviar preguntes amb l'etiqueta #DebatTV3 i el nom del candidat. D'aquestes, se n'han escollit sis, que s'han preguntat als candidats.

En total, s'han fet més de 2.000 preguntes als candidats via Twitter. Aquest és el rànquing dels candidats que més preguntes han rebut:
- Domènech 23%
- Girauta 18%
- Rufián 18%
- Batet 15%
- Fernández Díaz 13%
- Homs 13%

El hashtag #DebatTV3 ha estat "trending topic" mundial. Ha aconseguit situar-se en tercer lloc del rànquing. A Espanya, s'ha convertit en "trending topic" a les 22.16 i ha arribat a la segona posició.

En directe, fins i tot durant la publicitat

El debat també s'ha pogut seguir en directe per Periscope, en una emissió comentada pel periodista de la secció de Política de TV3, Jordi Pons.

En una primera emissió, just abans del debat, fins a 1.527 usuaris han seguit la crònica en directe per conèixer les bambolines del debat durant 17 minuts. 989 ho han fet en diferit.

A la mitja part, en una emissió de 9 minuts just en el moment en què els candidats feien la pausa, fins a 4.826 usuaris han seguit l'emissió a Periscope en directe. 2.879 persones ho han fet en diferit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut