Badalona

El curt francès "Hurlement d'un poison" guanya el Filmets i certifica la força de França en el sector

La pel·lícula francesa "Hurlement d'un poison" ha guanyat el festival de curtmetratges Filmets de Badalona. El film demostra la força del sector del curtmetratge a França, on, segons recorda el director del certamen, Agustí Argelich, les subvencions i el suport a aquesta especialitat és molt potent. Filmets tanca amb aquest premi una setmana en què el jurat ha vist 232 pel·lícules representants de 57 països. És la 36a edició d'un festival que ha aconseguit consolidar-se i créixer amb els anys.

Actualitzat
Badalona té un lloc al mapa del cine per les 36 edicions de Filmets. Durant una setmana la ciutat ha estat escenari de la projecció de 232 pel·lícules de 57 països. Una producció francesa s'ha emportat el màxim guardó del certamen.

"Hurlement d'un poison", de Sébastian Carfora, narra la història d'un poeta que afronta la seva primer jornada de treball en un centre d'enquestes telefòniques. Ha estat la millor pel·lícula, però, de premis, n'hi havia dotze per reconèixer la millor ficció, el millor documental o la millor animació, premi atorgat a "Logorama", el film francès que es va endur l'Oscar de Hollywood en la mateixa categoria.

La qualitat dels productes en competició dóna prestigi i raons al Filmets Badalona Film Festival i a la seva proposta de curtmetratges. I la clientela respon. En aquesta edició de Filmets s'ha concretat en 10.000 assistents a les sales de projecció, una xifra ben tangible que expressa la solidesa del festival de curts de Badalona i augura un millor futur a un gènere cinematogràfic, tradicionalment acusat de poc comercial.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut