Salim Azzazi, amb "Ennemis Intérieurs", ha guanyat la Venus de Badalona
Salim Azzazi, amb "Ennemis Intérieurs", ha guanyat la Venus de Badalona
Badalona

El curt "Ennemis Intérieurs" guanya el festival "Filmets"

El premi del públic ha estat per la producció suïssa "Enquête 62"

RedaccióActualitzat

Després d'una setmana de projeccions en diversos espais de Badalona i Barcelona, el Festival de curts "Filmets" ha arribat a l'últim dia amb la celebració de l'entrega de premis. Al llarg d'aquests dies s'han pogut veure més de 200 curtmetratges de 36 països.

La pel·lícula "Ennemis Intérieurs", del francès Salim Azzazi ha guanyat la Venus de Badalona. Aquesta cinta guanyadora és una peça de més de 27 minuts sobre la infiltració del terrorisme algerià a França als anys 90. La pel·lícula ja ha arribat a la cita badalonina després de ser premiada pel públic del festival de Clermont-Ferrand, el més important d'Europa en aquesta categoria.

El premi del públic ha estat per a la producció suïssa "Enquête 62". Aquest ha anat a parar a una directora novella que ha estat seleccionada per primera vegada en un festival. El director del "Filmets", Agustí Argelich, creu que és un premi que l'animarà a continuar.

Els organitzadors del Filmets calculen que aquest any han assistit al certamen uns quinze mil espectadors. Cal tenir en compte que, per a aquesta edició, el festival ha inaugurat dues seus noves, el teatre Blas Infante i l'Institut Francès de Barcelona.

La inauguració de "Filmets" va començar amb la pel·lícula "Marcianos de Marte", que narra la història d'un nen que somia que té contacte amb extraterrestres. Aquesta va ser la presentació d'aquest curtmetratge del director Fernando Trullols, guanyador d'un Goya fa quatre anys i que acaba de treballar en l'última pel·lícula de Juan Antonio Bayona.

Anar al contingut