Eurolliga

El CSKA doblega el Maccabi en una genial segona part i s'adjudica la seva sisena Eurolliga

L'Eurolliga de bàsquet ha viatjat a Moscou després del triomf del CSKA contra el Maccabi (91-77), en el que va ser una reedició de la final que els dos equips van disputar l'any 2006 i que també va caure al costat rus. Messina va donar una lliçó tàctica des de la banqueta, reservant les millors cartes per als dos últims quarts, en què els israelians es van enfonsar tot i l'aportació de Bynum, màxim anotador del matx amb 23 punts. Aquesta és la sisena Copa d'Europa al palmarès d'un CSKA que es queda a només dos campionats del Reial Madrid, líder històric del torneig.

Actualitzat

La igualtat va ser la tònica d'una primera part que va donar moments de bàsquet vibrant, de tensió i d'una entrega digna de la final de l'Eurolliga. Amb tot el seu potencial disponible, tots dos equips van mesurar les seves forces amb alternatives constants en el marcador, sacsejat sempre per constants intercanvis de modestos parcials. 

El CSKA va gaudir dels avantatges més considerables -tot i que mai van superar els set punts- gràcies a l'encert de Langdon, sobretot des del perímetre, i les aparicions aïllades de Papaloukas i Smodis. La lluita en la pintura va ser colossal i l'aportació de Batista va permetre al Maccabi assegurar els rebots i retallar distàncies. És clar que l'aportació de l'elèctric Bynum va ser el coixí sobre el qual es va refugiar l'equip hebreu en els moments més complicats. I així, el xoc titànic dels dos conjunts va arribar al descans amb 42-41 favorable als russos.

A partir del tercer quart, el CSKA no va voler deixar lloc al dubte i va forçar la màquina per ampliar el seu avantatge. La diferència va créixer gràcies als triples d'Andersen, que va sorgir com un cicló, però el Maccabi no va llançar la tovallola i semblava reviure amb les cistelles de Bynum. No va ser així. Un últim quart molt fluix dels israelians, en què van passar quatre minuts sense anotar cap punt, va deixar el triomf en safata al CSKA, que d'aquesta manera recupera la trona del bàsquet europeu, perduda la temporada passada davant el Panathinaikos.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut