Muhammad Yunus, premi Nobel de la Pau 2006. (Foto: Reuters)
Muhammad Yunus, premi Nobel de la Pau 2006. (Foto: Reuters)
Bangladesh

El creador dels microcrèdits, Muhamad Yunus, expulsat del seu banc

Muhammad Yunus, premi Nobel de la Pau 2006 i considerat el "banquer dels pobres" ha estat acomiadat del banc que ell mateix va fundar, el Grameen Bank. Les autoritats de Bangla Desh l'han destituït oficialment per haver sobrepassat l'edat de jubilació. No obstant, la decisió arriba després d'un llarg historial de tensions amb el govern del país. Per això els seus seguidors creuen que Yunus ha estat víctima d'una campanya de desprestigi per part del govern que l'està intentant desacreditar per interessos polítics. El cert és que fa un any que el govern de Bangladesh l'estava investigant per un cas que va destapar un documental noruec, on s'acusava el Grameen Bank d'estar defraudant impostos. Yunus, que havia desmentit les irregularitats, s'ha negat a acceptar la seva destitució.

Actualitzat
Muhammad Yunus, premi Nobel de la Pau 2006 en reconeixement per la funció social i d'ajuda al desenvolupament de les classes socials més desafavorides desenvolupada des del seu banc, el Grameen Bank, ha estat destituït del consell d'administració d'aquesta entitat.

El conegut com a "banquer dels pobres", Muhamad Yunus, l'ha destituït el Banc Central de Bangla Desh al·legant oficialment que Yunus ha violat la llei perquè sobrepassa l'edat de jublilació.

No obstant, Yunus, que als anys 70 va fundar el banc per ajudar els mes pobres a través de microcrèdits, ha estat sota investigació de les autoritats de Bangladesh des de l'any passat, quan un documental noruec va fer públic que Grameen Bank estava defraudant impostos.

Yunus ha desmentit les irregularitats i els seus partidaris diuen que el govern l'està intentant desacreditar arran d'un enfrontament amb el primer ministre el 2007, quan Yunus va intentar fundar un partit polític, mentre Bangladesh estava governada per un règim militar interí.

En conèixer la notícia, el premi Nobel de la Pau 2006 s'ha negat a acceptar la destitució ordenada pel Banc de Bangladesh com a director executiu del Grameen Bank.

Anar al contingut