Reed Hastings, CEO i fundador de Netflix
Reed Hastings, CEO i fundador de Netflix
Barcelona

El creador de Netflix diu que d'aquí 10 o 20 anys "tots els vídeos estaran a internet"

Reed Hastings, principal reclam de la primera jornada del MWC, diu que una bona manera de combatre la pirateria és oferir bons productes a preus econòmics

RedaccióActualitzat

El fundador de Netflix, Reed Hastings, ha previst que en un termini d'entre deu i vint anys la televisió convencional haurà donat pas a un sistema en què "tots els vídeos que veurem estaran a internet". I assegura que ells volen ser al capdavant, la competència entre els diversos actors del sector, com Amazon o Youtube, i els avenços en la tecnologia del 'streaming' impulsaran aquesta revolució de la televisió per internet. Netflix té prop de 100 milions de subscriptors.

Hastings ha destacat que "el gran canvi és veure el que vols, quan vols i on vols i amb una tarifa plana"; "hi ha molta gent que encara prefereix la manera clàssica per veure els continguts, al cinema o en una gran pantalla de televisió. Però les noves generacions ho miren tot al mòbil".

En aquest sentit ha destacat que "cada cop tenim millors pantalles, amb millor resolucions dels colors i suporten millor les innovacions. Jo veig "The Crown" al mòbil i és increïble". La gent jove està creixent amb la televisió al telèfon."

La importància de les històries

Ha explicat que produccions locals funcionen a nivell global, perquè l'important són les històries:

" La nostra passió és recollir els millors continguts del món i compartir-los. El més sorprenent és com les històries connecten amb gent de tot el món".

Ha posat d'exemple produccions com "Narcos", una sèrie dels EUA produïda parcialment amb capital francès i amb aproximadament la meitat de diàlegs en castellà. En aquest sentit ha destacat també una sèrie rodada a Madrid que s'estrenarà aquest estiu "Cable Girls" i de la qual esperen grans èxits.

Aquesta matinada Netflix ha guanyat el seu primer Òscar al millor documental amb "The White Helmets".

Pirateria

Hastings ha assegurat que els consumidors cada cop són més legals perquè tenen unes ofertes més econòmiques amb bons productes:

"La nostra feina és allunyar la temptació oferint bons productes a bons preus."

Tecnologia del futur

Hastings ha citat una de les sèries estrella de Netflix per referir-se a la tecnologia ens els propers 10 o 20 anys: "Black Mirror" ha fet grans especulacions sobre el futur de la tecnologia i ha conclòs que el més meravellós de la tecnologia és que és molt difícil de predir."

Primera Jornada al MWC

Aquest dilluns a la tarda ha arribat una de les conferències estrella d'aquesta edició del Mobile World Congress. Reed Hastings, fundador de Netflix. També ha destacat la intel·ligència artificial, la realitat virtual i el futur desplegament de la xarxa 5G. Són algunes de les novetats que han centrat l'atenció dels assistents en la primera jornada del congrés.

Aquest vespre hem pogut veure una mostra de les "atraccions" de realitat virtual:

Anar al contingut