AI ha posat el nom de Jamal Khashoggi al carrer de Londres on hi ha l'ambaixada de l'Aràbia Saudita
AI ha posat el nom de Jamal Khashoggi al carrer de Londres on hi ha l'ambaixada de l'Aràbia Saudita

El cos de Khashoggi hauria estat dissolt en àcid

RedaccióActualitzat

Just un mes després del crim del periodista de l'Aràbia Saudita Jamal Khashoggi, les últimes investigacions apunten que el seu cos va ser dissolt en àcid, a dins o a prop del consolat.

Ho ha confirmat aquest divendres Yasin Aktay, assessor del president turc, al diari "Hürriyet".

"Ara sabem que no solament el van esquarterar, sinó que es van desfer del cos dissolent-ne les parts."

"Per això el van esquarterar primer, perquè fos més fàcil dissoldre'l. Tenien la intenció de no deixar cap rastre", ha afegit Aktay, amic de Khashoggi, en comentaris al diari.

El president turc, Recep Tayyip Erdogan, ha afirmat que l'ordre de matar-lo va sortir dels nivells més alts del govern saudita. Tot seguit ha afegit que no creu que al darrere hi hagués el rei Salman, de manera que -sense anomenar-lo directament-, per primera vegada, estaria assenyalant el príncep hereu Mohamed bin Salman com a responsable de l'assassinat.

Durant aquest mes, el president turc ha aprofitat l'assassinat, que va passar al consolat saudita a Istanbul per erigir-se en el principal acusador dels fets i revelar informació, amb comptagotes, sobre el que s'ha anat sabent.

Aquest divendres se celebra el Dia Internacional contra la Impunitat en els Crims contra Periodistes. Militants d'Amnistia Internacional han aprofitat la data per rebatejar amb el nom de Jamal Khashoggi el carrer de Londres on hi ha l'ambaixada de l'Aràbia Saudita.

ARXIVAT A:
Aràbia SauditaJamal Khashoggi
Anar al contingut