Mataró

El Corte Inglés ajorna la construcció del seu centre comercial a Mataró arran d'una sentència del TSJ

El Tribunal Superior de Justícia ha anul·lat la tramitació urbanística que estava prevista i, per tant, el Corte Inglés ha ajornat la construcció del seu centre comercial a la ciutat. L'alcalde ha assegurat que la companyia manté intacte el seu compromís però assegura que vol tenir totes les garanties legals per començar les obres.

RedaccióActualitzat
El Corte Inglés ha ajornat la data de construcció del centre comercial previst a Mataró pel 2014. L'empresa ha pres la decisió arran d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que anul·la la tramitació urbanística que havia fet l'ajuntament en els últims anys. La sentència explica que és necessari refer el procés des del punt de vista administratiu. L'alcalde de Mataró, Joan Mora, ha explicat que el Corte Inglés vol tenir totes les garanties legals sobre la taula en el moment de començar les obres. És per aquest motiu que no s'ha fixat una nova data per reprendre el projecte tot i que l'ajuntament treballa perquè sigui al més aviat possible.

Mora ha assegurat que el Corte Inglés manté intacte el compromís de fer el seu projecte a la capital del Maresme. La decisió del TSJ és conseqüència d'una lluita entre el consistori i la plataforma ciutadana Salvem Can Fàbregas. L'Ajuntament havia proposat un pla de millora urbana el 2008 per traslladar pedra a pedra la nau de Can Fàbregas i de Caralt perquè el Corte Inglés construís el seu centre comercial a la ciutat. Ara el TSJ ha rebutjat aquest pla i, per tant, l'ajuntament no té permís per construir l'edifici en els terrenys on estava previst. El consistori encara no ha calculat què pot costar aquest endarreriment.

Anar al contingut