El nou partit es convertirà en la tercera força al Parlament grec
El nou partit es convertirà en la tercera força al Parlament grec
Atenes

El corrent radical de Syriza s'escindeix i presentarà la seva pròpia llista si hi ha eleccions

El partit escindit de Syriza es dirà Unitat Popular i formarà el seu propi grup parlamentari, amb 25 diputats

RedaccióActualitzat

El corrent radical de Syriza anuncia el trencament amb el partit i la creació d'una nova formació política liderada per l'exministre d'Energia grec, Panaiotis Lafazanis.

El partit escindit de Syriza es dirà Unitat Popular i formarà el seu propi grup parlamentari, amb 25 diputats. Amb aquest nombre de diputats, el nou partit polític es converteix en la tercera força del Parlament grec, i supera el partit d'extrema dreta, Alba Daurada, que té 17 diputats.

Com a tercera força parlamentària, Unitat Popular rebrà el mandat del president de la república grega de formar nou govern si, tal i com es preveu, el líder de Nova Democràcia no aconsegueix prou suports.

Unitat Popular deriva de la Plataforma d'Esquerra de Syriza, que aquest divendres ja ha anunciat que presentarà la seva pròpia llista si, com tot sembla indicar, hi ha convocatòria d'eleccions anticipades a la tardor després de la dimissió d'Alexis Tsipras.

El líder de la nova formació, l'exministre Lafazanis, ha estat molt crític amb les negociacions entre el govern de Tsipras i els socis europeus i és contrari a l'aplicació de més ajustos.

Anar al contingut