Els impulsors de l'acte de presentació d'Agrupament Socialista. (Foto: ACN)
Els impulsors de l'acte de presentació d'Agrupament Socialista. (Foto: ACN)
Torroella de Montgrí

El corrent crític del PSC Agrupament Socialista considera legítima la cadena humana i donarà suport als militants que hi assisteixin

Un grup de dirigents i militants del PSC es constituiran formalment aquest dijous com a corrent crític intern del partit i ho faran desmarcant-se de la direcció i expressant el seu "respecte" per la cadena humana de la Diada. Agrupament reitera la seva crida a la unitat d'acció dels reformadors dins dels socialistes catalans.

RedaccióActualitzat
Un grup de dirigents i militants crítics del PSC consideren plenament legítima la cadena humana de l'Onze de Setembre i donaran suport als militants socialistes que decideixin assistir-hi, segons es recull en un document que debatran aquest dijous en una trobada a Torroella de Montgrí. Agrupament Socialista, que fa mesos que organitza trobades sota el nom de Fòrum Cívic, es proposa constituir-se en corrent dins del PSC i reitera la seva crida a la unitat d'acció dels reformadors dins dels socialistes catalans.

En la trobada es debatran tres documents: un de constitució formal del corrent, un sobre la Diada i un altre sobre la unitat del socialisme. Del corrent Agrupament Socialista, a Torroella s'espera que hi siguin l'eurodiputada Maria Badia, la diputada i exconsellera Marina Geli, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i l'exdiputat Daniel Font, entre d'altres. D'Avancem, l'altre corrent crític del PSC, es preveu que hi vagin Fabián Mohedano i Jordi del Río.
 
La posició d'Agrupament sobre la Via Catalana suposarà una nova discrepància amb la direcció de Pere Navarro, que ha rebutjat des del primer moment participar en la cadena humana perquè afirma que és "nítidament independentista". En canvi, Agrupament Socialista considera "positiva" tota iniciativa que parteixi de la societat civil i que estigui enfocada a reivindicar més autogovern per a Catalunya, tot i que en aquest cas sigui, directament, la independència. Així, el moviment donarà llibertat als seus membres per assistir a la Via Catalana. És més, s'espera que, en la trobada d'aquest dijous, alguns membres anunciïn públicament que hi participaran.

Tot i que entre els membres d'Agrupament Socialista hi ha els crítics que han estat convidats a deixar el partit, el corrent no es planteja un altre escenari que no sigui el de seguir en el PSC per buscar "dins i fora" de la formació àmplies aliances d'esquerres.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut