Diego Pérez de los Cobos (Foto Ministeri de l'Interior)
Diego Pérez de los Cobos (Foto Ministeri de l'Interior)
Madrid

El coronel Pérez de los Cobos, l'home triat per dirigir les policies per l'1-O

RedaccióActualitzat

El director del Gabinet de Coordinació i Estudis de la Secretaria d'Estat de Seguretat i coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez de los Cobos, és la persona designada com a "director tècnic" per la fiscalia per coordinar Mossos, Guàrdia Civil i Policia Nacional per impedir la celebració del referèndum.

Ho ha comunicat el fiscal en cap del Tribunal Superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, als màxims responsables d'aquests tres cossos, als quals ha informat primer que la Secretaria d'Estat assumia la coordinació de les actuacions de totes les forces de seguretat per l'1-O.

Pérez de los Cobos, de 53 anys, és coronel de la Guàrdia Civil i des de fa temps està vinculat al Ministeri de l'Interior.

Des del 2011 exerceix com a director de gabinet a la Secretaria d'Estat de Seguretat, on va ser la mà dreta de l'anterior número dos d'Interior, Francisco Martínez, i on ara ho és de l'actual secretari d'Estat, José Antonio Nieto.

Ressalta el perfil tècnic d'aquest coronel al qual atribueixen directament, entre altres decisions, la d'haver donat ordre a la Direcció Adjunta Operativa de la Policia Nacional de dissoldre la polèmica Brigada d'Anàlisi i Revisió de Casos (BARC), que va elaborar, sota mandat del que era número dos d'aquest cos Eugenio Pino, informes sobre l'11M, Marta del Castillo o el cas Faisán.

Germà de Francisco Pérez de los Cobos

Diego Pérez de los Cobos és germà de Francisco Pérez de los Cobos, que va ser president del Tribunal Constitucional fins al 14 de març d'aquest any. Els anys 2014 i 2015, el tribunal que presidia va declarar inconstitucionals i nuls els decrets pels quals Catalunya podia convocar una consulta i iniciar un procés constituent cap a una República Catalana.

Els Mossos d'Esquadra "no accepten" posar-se sota les ordres de l'Estat

El conseller d'Interior, Joaquim Forn, ha anunciat que no accepten l'ordre de la fiscalia de deixar en mans de l'Estat el comandament dels Mossos.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut