Alemanya

El copilot estava de baixa mèdica i ho va amagar, segons la fiscalia

Lubitz hauria estripat el certificat de baixa i hauria amagat aquesta informació a la companyia

RedaccióActualitzat

Novetats en la investigació sobre l'incident amb l'avió de Germanwings estavellat als Alps francesos. El copilot Andreas Lubitz tenia una baixa mèdica el dia que va estavellar l'aparell, segons ha assegurat la fiscalia de Düsseldorf. Lubitz hauria estripat el certificat de baixa, hauria amagat aquesta informació a la companyia i hauria anat a treballar. "S'han trobat baixes mèdiques estripades, actuals i, fins i tot, vigents del dia dels fets", ha assegurat el fiscal.

A més, la fiscalia alemanya ha confirmat que s'ha localitzat informació rellevant en els escorcolls que s'han practicat a les dues cases del copilot, incloent documents que acreditarien que estava rebent tractament mèdic. No s'ha trobat, però, cap nota de suïcidi ni indicis que apuntin a una motivació política o religiosa.

Germanwings nega haver rebut cap baixa

L'aerolínia Germanwings ha assegurat que "no va rebre cap informe mèdic" de baixa que impedís treballar a Lubitz dimarts passat, el dia del sinistre del vol 4U9525. 

La fiscalia ha precisat que es tardarà uns dies a analitzar tota la documentació del copilot, al qual s'acusa d'haver estavellat intencionadament l'aparell, i ha avançat que quan hi hagi resultats se n'informarà els afectats, l'opinió pública i les autoriatts franceses.

Fins ara, se sabia que el copilot de Germanwings havia aturat la seva formació 11 mesos durant el 2008 i s'havia especulat sobre una possible depressió.

L'hospital nega el tractament per depressió

La Clínica Universitària de Düsseldorf ha explicat aquest divendres que Lubitz va rebre tractament en el centre, tot i que ha aclarit que no era per depressió. L'hospital ha volgut sortir al pas de les informacions aparegudes aquest divendres, però sense donar gaires més detalls per respectar-ne la privacitat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut