El coordinador de l'equip grec en les negociacions, Euclid Tsakalotos, nou ministre de Finances grec

En la seva primera compareixença com a ministre, Tsakalotos ha defensat que els grecs mereixen "alguna cosa millor" i que no acceptaran "una solució no viable"

RedaccióActualitzat

Alexis Tsipras ha designat Euclidis Tsakalotos com a successor de Varufakis, que ha dimitit aquest dilluns per "facilitar nous acords amb l'Eurogrup que afavoreixin el poble grec", segons ha explicat ell mateix.

Tsakalotos, fins ara viceministre d'Afers Estrangers, ha coordinat les negociacions amb els creditors internacionals, des que Varufakis es va retirar de la primera línia per les fortes crítiques dels socis europeus. El successor de Varufakis té un perfil molt més tècnic i discret.

Tsakalotos va néixer a Holanda el 1960 i és membre del comitè central de Syriza des del 2004, a diferència de Varufakis, que no és militant del partit. Des d'alguns sectors se l'ha anomenat "l'aristòcrata roig".

Comparteix amb altres membres del govern d'esquerres grec una biografia forjada a l'estranger, i durant quatre anys va exercir de docent a la Universitat de Kent. També és l'autor de nombrosos llibres, igual que el seu predecessor.

Tsakalotos reconeix que assumeix el càrrec "nerviós"

Després d'assumir el càrrec, el nou ministre de Finances grec, Euclid Tsakalotos, ha dit que el moment actual "no és fàcil" i s'ha compromès a "continuar la negociació per aconseguir alguna cosa millor per a la gent que més ha sofert". En aquest sentit, ha fet una crida a treballar per la gent que ha perdut la feina, aquells que han vist reduïdes les seves pensions i els joves que s'han vist obligats a emigrar.

En una compareixença conjunta amb el fins avui ministre de Finances, Iannis Varufakis, Tsakalotos ha defensat que els grecs mereixen "alguna cosa millor" i que no acceptaran "una solució no viable".

El nou ministre de Finances, que ha reconegut que està "nerviós" davant la situació de Grècia, ha tingut paraules de reconeixement per al seu predecessor, de qui ha dit que "tot el poble" hauria d'estar-li agraït.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut