El consum moderat diari de xocolata negra millora el funcionament de les artèries

Una copa de vi al dia o una mica de whisky, entre d'altres, són plaers que a més a més són beneficiosos per a la salut. Ara, a aquesta llista es pot afegir una exquisidesa més: la xocolata negra. Investigadors de la universitat nord-americana de Yale asseguren que els estudis clínics que han fet demostren que les persones que consumien diàriament quantitats moderades de xocolata negra han millorat clarament els mecanismes cel·lulars de les seves artèries. Es considera que el factor que aporta les millores són els antioxidants del cacau, que tenen efectes vasodilatadors als conductes sanguinis.
El consum moderat diari de xocolata negra millora el funcionament de les artèries
Barcelona

El consum moderat diari de xocolata negra millora el funcionament de les artèries

Una copa de vi al dia o una mica de whisky, entre d'altres, són plaers que a més a més són beneficiosos per a la salut. Ara, a aquesta llista es pot afegir una exquisidesa més: la xocolata negra. Investigadors de la universitat nord-americana de Yale asseguren que els estudis clínics que han fet demostren que les persones que consumien diàriament quantitats moderades de xocolata negra han millorat clarament els mecanismes cel·lulars de les seves artèries. Es considera que el factor que aporta les millores són els antioxidants del cacau, que tenen efectes vasodilatadors als conductes sanguinis.
Un petit estudi clínic sobre la xocolata negra, en el qual han participat 45 persones, ha revelat que el consum diari moderat d’aquest aliment millora la funció dels vasos sanguinis. Dividits en tres grups, cada dia durant sis setmanes rebien 227 grams de cacau sense sucre, amb sucre o un placebo, falsa xocolata amb el mateix aspecte però que només conté productes inerts sense cap principi actiu per tal de diferenciar l'efecte real de la xocolata de l'efecte degut a la suggestió.

Dels 39 subjectes que van completar la prova, la dilatació mitjana dels grups que van menjar cacau va millorar considerablement, amb un percentatge de 2,4% entre els que en prenien sense sucre i 1,5%, la resta. El grup de placebo va empitjorar un 0,8%.

Els científics encarregats de l’estudi han presentat els seus resultats al Col·legi Anual Americà de Cardiologia i reclamen un estudi més ampli per confirmar aquests resultats.