Washington

El consum freqüent d'aspirina podria reduir el risc de patir la malaltia de Hodgkin

El consum freqüent d'aspirina podria reduir el risc de patir un tipus de càncer rar que afecta el sistema limfàtic: la malaltia de Hodgkin. Segons un nou estudi difós per la Facultat de Salut Pública de la Universitat de Harvard, l'aspirina podria tenir-hi un efecte preventiu, com ja s'ha demostrat en el cas dels atacs cardíacs i del càncer de còlon. No obstant, els científics han advertit que fan falta més investigacions per comprovar la relació entre l'ús regular de l'aspirina i la malaltia.

Actualitzat
A més, la comunitat científica ja ha assenyalat que es tracta d'un tipus de càncer molt estrany i que, per això, és reticent a recomanar l'ús terapèutic de l'aspirina. "Aquests resultats no signifiquen que la gent hagi de prendre's aspirines per prevenir el càncer", ha manifestat Eric Jacobs, epidemiòleg de la Societat Nord-americana del Càncer. L'aspirina pot generar efectes secundaris, com úlceres del sistema digestiu i hemorràgies. Els científics van descobrir la connexió entre l'aspirina i la malaltia de Hodgkin mentre feien un estudi sobre la funció d'un virus en aquest tipus de càncer. A l'estudi hi van participar 565 pacients diagnosticats amb la malaltia i un altre grup d'edat i característiques similars sense càncer. Els científics pensen que una explicació del descobriment és que l'aspirina no només ajuda a reduir les inflamacions associades amb la malaltia, sinó que també desactiva una proteïna vital en la supervivència de les cèl·lules cancerígenes.
Anar al contingut