Mínims històrics de la població fumadora
Mínims històrics de la població fumadora
Barcelona

El consum de tabac arriba a mínims històrics

El percentatge de població fumadora disminueix en els últims 20 anys tot i que un de cada quatre catalans encara fuma

RedaccióActualitzat

El consum de tabac ha arribat al nivell més baix dels últims 20 anys. Tot i això, 1 de cada 4 catalans encara fuma. El perfil del fumador és aquest: home, entre 15 i 44 anys i amb estudis secundaris. Són dades de l'enquesta de salut que s'ha presentat avui.

Des del Departament de Salut Pública recorden al milió sis-cents mil catalans que encara fumen que deixar-ho és el més important que poden fer per a la seva salut, que als CAPs els poden ajudar i que com més aviat es faci, molt millor. Ho ha explicat Carme Cabezas, subdirectora general de Promoció de la Salut.


"Tarda quasi 30 anys el tabac en fer els seus efectes d'una manera molt visible. Per tant, persones joves, que fumen i que encara no perceben els efectes del tabac sobre el seu cós, importantíssim, quan abans deixin de fumar, millor. Si deixen de fumar abans dels 35 anys, per exemple, els efectes, molts d'ells, es poden evitar."

 

Segons l'informe sobre l'Enquesta de Salut de Catalunya, el percentatge de població fumadora ha disminuït, especialment entre els homes. A més, segons l'estudi, el descens, es manté. En les dones, en canvi, la prevalença se situa en un nivell similar al del 1994. Aquesta disminució es dóna tant en els fumadors diaris com en els ocasionals. I el més destacable: el consum de tabac arriba a mínims històrics.

 

 

Les dades del 2015 indiquen que, a partir dels 14 anys, fuma una quarta part de la població, més els homes que les dones. De l'enquesta també es desprèn que el tabaquisme és més alt tant entre els homes com les dones amb estudis secundaris.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut