El consum d'aliments recupera nivells d'abans de la crisi, però no entre els joves

Hàbits més saludables i més solidaritat entre grans i joves, les claus del consum alimentari després de vuit anys de crisi

RedaccióActualitzat

El consum alimentari a Catalunya ha tornat als nivells previs a la crisi econòmica. L'any 2016, les llars catalanes es van gastar 15.100 milions d'euros en aliments, gairebé el mateix que s'hi havien gastat l'any 2008.

Però en aquestes xifres s'amaga un canvi molt important: les llars formades per persones joves han disminuït el consum en un 22% mentre que les formades per gent gran l'han augmentat en un 36%. Una estadística que s'explicaria per la solidaritat entre generacions que la societat catalana ha practicat durant la crisi. 

 

En xifres, entre els anys 2008 i 2016 hi ha hagut una caiguda de més del 23% de la despesa alimentària a les llars on els seus responsables tenen menys de 45 anys.

Ben al contrari, a les famílies de jubilats hi ha hagut un increment del consum alimentari del 37% des de l'inici de la crisi fins ara.

Més peix, menys carn i llet de vaca

Les dades són del primer Observatori Bonpreu i Esclat del consum alimentari a Catalunya. L'informe reflecteix canvis en la selecció dels aliments que es consumeixen a les llars. N'hi ha que pugen, com el peix i les hortalisses, o que es mantenen, com la fruita.

 

Entre els aliments que tendeixen a perdre acceptació hi ha la carn, el pa i la llet, que perden més d'un 1% en el cistell del mercat. 

Són dades que poden quedar relativitzades per l'augment de la venda de menjars preparats, que poden contenir ingredients com ara la carn. 
 

 

   

 


 

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut