Madrid

El Constitucional tomba l'impost català sobre les operadores d'internet

Amb aquest impost, la Generalitat recapta més de 20 milions d'euros anuals, que destina a finançar el cinema i el sector audiovisual

RedaccióActualitzat

Segons ha sabut "El matí de Catalunya Ràdio", el Tribunal Constitucional ha tombat la llei de l'impost sobre les operadores d'internet, que ajuda a finançar el cinema i el sector audiovisual amb uns 20 milions d'euros anuals. 

El Constitucional anul·la l'impost perquè considera que grava doblement un fet imposable, ja que la prestació del servei a internet ja té un altre impost: l'IVA. 

El Constitucional no ha pres la decisió per unanimitat, ja que cinc dels dotze membres del tribunal s'hi han oposat, i han emès vots particulars. Entre ells, la vicepresidenta del Tribunal Constitucional, Encarnació Roca. 

La llei catalana de l'impost sobre les companyies operadores d'internet es va aprovar el juliol del 2014 per majoria al Parlament. Implicava una taxa de 25 cèntims d'euro al mes per a cada connexió a internet que aquestes tinguin contractada a Catalunya. La taxa la pagaven les empreses subministradores, i servia per finançar el cinema i el sector audiovisual català, amb uns recursos anuals de més de 20 milions d'euros. La llei especificava que les operadores d'internet no podien repercutir aquesta quota a la factura del client.

 

Anar al contingut