El líder de Podem creu que els ciutadans haurien de decidir si volen prohibir els toros (EFE)
El líder de Podem creu que els ciutadans haurien de decidir si volen prohibir els toros (EFE)

El Constitucional suspèn la llei balear que prohibeix matar toros a les corrides

El govern espanyol considera que l'executiu de les Illes incompleix aspectes de lleis estatals vinculades a la tauromàquia i al patrimoni immaterial

RedaccióActualitzat

El Tribunal Constitucional admet a tràmit el recurs del govern espanyol per suspendre la llei de toros de les Illes Balears. També suspèn cautelarment la norma, aprovada aquest estiu, que prohibeix expressament maltractar i matar aquests animals durant l'espectacle taurí. Ara. l'alt tribunal estudiarà el recurs del govern espanyol i té cinc mesos per decidir si aixeca o manté la suspensió de la llei balear.

El govern espanyol argumenta que l'executiu balear no té competències específiques en temes de protecció d'animals i també asseguren que incompleix determinats aspectes de lleis estatals vinculades a la tauromàquia i al patrimoni immaterial.

El Tribunal Constitucional va anul·lar fa un any la prohibició de les corrides de toros a Catalunya. La resolució va entendre que el Parlament tenia competències per gestionar l'espectacle, però no pas per prohibir-lo. La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona han remarcat des de llavors que les corrides de toros no tornaran a Catalunya.

Anar al contingut