El candidat a la presidència de la Generalitat, Jordi Sànchez (ACN)
El candidat a la presidència de la Generalitat, Jordi Sànchez (ACN)
Madrid

El TC rebutja la llibertat de Sànchez i deixa al Suprem la decisió sobre la investidura

El jutge Llarena dona 5 dies a les parts per pronunciar-se sobre la petició de llibertat de Jordi Sànchez

RedaccióActualitzat

El Tribunal Constitucional ha rebutjat aquest dimecres la petició de llibertat de Jordi Sànchez i ha deixat la decisió en mans del Tribunal Suprem.

Sànchez havia demanat aquest dimarts al TC que tingués en compte que és candidat a la presidència de la Generalitat, en el marc del recurs d'empara contra la presó dictada en el seu dia per la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela.

El Constitucional ha respost que és reiterada jurisprudència no suspendre mesures cautelars de presó i també destaca que la causa ja no està en mans de Lamela, sinó del jutge del Suprem Pablo Llarena.

Llarena dona 5 dies a les parts

Justament aquest mateix dimecres Llarena ha donat cinc dies a les parts perquè es pronunciïn sobre les peticions de llibertat de Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Joaquim Forn.


El jutge del Suprem, per tant, tindrà l'última paraula a l'hora de decidir si Sànchez pot o no assistir a la seva investidura. De tota manera, el termini fixat per Llarena pot condicionar el calendari previst pel Parlament si s'esgoten els 5 dies.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OInvestiduraEleccions 21DProcés catalàGovern empresonat
Anar al contingut