Juana Rivas amb els dos fills en una imatge que ella mateixa ha facilitat a l'agència EFE (EFE)
Juana Rivas amb els dos fills en una imatge d'arxiu
Madrid

El Constitucional rebutja el recurs d'empara de Juana Rivas

L'alt tribunal considera "fora de lloc" la petició de Rivas, que demanava que se suspengués la sentència que l'obliga a entregar els fills al marit

Actualitzat

El Tribunal Constitucional ha rebutjat el recurs d'empara presentat per Juana Rivas, en què demanava que la suspensió cautelar de la sentència que l'obliga a entregar els fills al marit. Diu que la petició està "fora de lloc". Aquest és el segon cop que l'alt tribunal rebutja un recurs de la defensa de la dona, després d'una decisió fa dues setmanes en la mateixa línia.

Els advocats de Rivas volien frenar l'ordre de l'Audiència de Granada perquè lliurés els fills al pare, Francesc Arcuri, que va ser condemnat per maltractaments l'any 2009.

Rivas recorrerà

Juana Rivas recorrerà al Tribunal Europeu de Drets Humans per demanar protecció per als menors. Ho han anunciat la seva advocada, María Castillo, i la directora del Centre de la Dona de Maracena, Francisca Granados, després de la decisió del TC.

La dona continua il·localitzable des del 26 de juliol, quan va incomplir l'ordre d'entregar els seus fills al pare. Des de la setmana passada, hi ha una ordre de detenció contra ella del Jutjat d'Instrucció número 2 de Granada.

Aquesta setmana s'han repetit les concentracions a favor de Rivas; en la de dilluns, s'hi va llegir una carta d'ella mateixa en què es declara fugitiva per protegir els menors.

Anar al contingut