Fotografia d'arxiu de Resurrección Galera, casada pel civil amb Johanes Romes (Foto: EFE)
Fotografia d'arxiu de Resurrección Galera, casada pel civil amb Johanes Romes (Foto: EFE)
Madrid

El Constitucional dóna la raó a una professora de Religió acomiadada per casar-se pel civil amb un divorciat

El Tribunal Constitucional (TC) ha determinat que l'acomiadament d'una professora de Religió després d'haver-se casat pel civil amb un home divorciat no va ser correcte. A finals del curs 2000/2001, el bisbat d'Almeria va notificar a la professora Resurrección Galera que no la proposaria com a mestra de religió per al curs següent, perquè el seu matrimoni no era "coherent" amb la doctrina catòlica. El TC considera que aquest fet va discriminar Galera per les seves circumstàncies personals i no se li va respectar la seva intimitat personal i familiar.

Actualitzat
El ple del Tribunal Constitucional ha reconegut el dret a no patir discriminació per les seves circumstàncies personals, a la llibertat econòmica i intimitat personal i familiar d'una professora d'Almeria a qui no es va renovar el contracte per ensenyar religió després de casar-se pel civil amb un home divorciat.

El tribunal considera que aquest fet "no té relació amb l'activitat docent desenvolupada per la demandant", ja que "no afecta els seus coneixements dogmàtics o les seves actituds pedagògiques".

Al maig de 2001, el bisbat d'Almeria va comunicar a la professora Resurrección Galera que no la proposaria per continuar impartint l'assignatura de religió el curs següent, ja que el seu matrimoni, pel civil, no era "coherent" amb la dotrina de l'Església catòlica. D'aquesta manera, el Ministeri d'Educació no va subscriure cap contracte de treball amb Galera per al curs 2001/2002.

La professora va demandar el Ministeri, la Conselleria d'Educació andalusa i el bisbat per acomiadament nul. Tant el jutjat del social número 3 d'Almeria com la sala social del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia van determinar que no hi havia hagut acomiadament, sinó una simple conclusió del contracte anual per venciment del temps acordat. El Constitucional anul·la ara aquestes sentències.
Anar al contingut