Madrid

El Constitucional comença a estudiar la recusació del seu president, demanada per la Generalitat i el Parlament

La Generalitat i el Parlament han presentat 25 recursos contra Francisco Pérez de los Cobos i han demanat que se l'aparti de 25 causes que afecten Catalunya pel fet d'haver militat al PP. El debat es podria allargar fins dijous.

RedaccióActualitzat
El ple del Tribunal Constitucional estudia des d'aquest dimarts la recusació del seu president, Francisco Pérez de los Cobos. La Generalitat i el Parlament van presentar 25 recursos contra Pérez de los Cobos amb l'objectiu que se l'apartés de 25 causes que afecten Catalunya pel fet d'haver militat al PP. El debat es podria allargar fins dijous.

La Generalitat va presentar 24 processos contra el president del TC després que el gabinet jurídic del govern van concloure que la militància de Pérez de los Cobos al TC "permet apreciar una causa objectiva de pèrdua d'imparcialitat" a l'hora de pronunciar-se sobre les causes que afecten Catalunya.

El Parlament també va demanar la recusació de Pérez de los Cobos en 7 procediments, alguns dels quals coincideixen amb la Generalitat, de manera que el total de recursos són 25.

Entre els assumptes en què es demana la recusació hi ha la Declaració de Sobirania del Parlament, el decret d'horaris comercials, els recursos contra la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) o les retallades en sanitat i educació.

Quan es va saber que havia militat al PP, aquesta formació va impedir que el president del TC hagués de comparèixer per explicar aquest suport.

Pérez de los Cobos és autor d'un llibre, "Parva memoria", en què carrega contra el nacionalisme català.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut