La "pastilla de l'endemà" es ven sense recepta a les farmàcies
La "pastilla de l'endemà" es ven sense recepta a les farmàcies
Madrid

El Constitucional avala el dret a l'objecció de consciència a un farmacèutic que es va negar a vendre la "pastilla de l'endemà"

Prioritza l'objecció de consciència per sobre del dret de la dona a rebre el medicament

RedaccióActualitzat

El Tribunal Constitucional ha avalat el dret a objecció de consciència d'un farmacèutic de Sevilla que es va negar a dispensar l'anomenada "pastilla de l'endemà". L'alt tribunal prioritza l'objecció de consciència per sobre del dret de la dona a rebre el medicament.

Els fets es remunten al 2008, quan el farmacèutic es va negar a vendre a una noia aquest medicament, considerat d'obligada dispensació, i va ser multat amb 3.300 euros. El farmacèutic, a més, tampoc no tenia preservatius a l'establiment. L'home va presentar recurs a la sanció, però dues sentències, al 2010 i al 2011, la van confirmar. Al 2013, el farmacèutic va portar el cas al Tribunal Constitucional, que va acceptar-ne el recurs i ara ha sentenciat a favor seu.

La sentència té en compte que el farmacèutic estava inscrit com a objector de consciència, en relació amb el que considera el dret a la vida, i, per tant, a l'efecte avortiu de la pastilla. També recalca que no es va posar en perill el dret de la dona accedir al medicament perquè la farmàcia en qüestió era al centre de Sevilla, i la dona hauria pogut anar a qualsevol altre establiment.

Anar al contingut