Madrid

El Constitucional aparca la decisió sobre Forcadell mentre discuteix la capacitat de sancionar càrrecs públics

Molts dels magistrats no volen la nova competència de sancionar càrrecs públics que els va donar la reforma del PP

RedaccióActualitzat


El Tribunal Constitucional ha començat a estudiar aquest dimarts la reforma que va impulsar el PP per dotar-lo de capacitat sancionadora. La reforma li permet multar o suspendre càrrecs públics. Però, fins que no resolgui els dubtes legals que ha generat, no resoldrà el cas de Carme Forcadell.
El Tribunal s'estima més resoldre abans els recursos que van presentar els governs català i basc contra la reforma de la llei orgànica del Tribunal Constitucional, que és justament la que va dotar aquest òrgan de noves mesures per actuar contra qui en desobeeixi les sentències. Al tribunal diuen que no tindria sentit adoptar cap mesura contra Forcadell emparant-se en una reforma que després pogués ser declarada inconstitucional.

En el mateix tribunal, les noves mesures van ser rebudes amb inquietud. Alguns sectors creuen que no els pertoca tenir aquesta capacitat coercitiva, i per això, el Constitucional podria optar per rebaixar les seves pròpies competències per sancionar.

La previsió és resoldre primer el recurs del govern basc, del qual és ponent la vicepresidenta Adela Asúa, i després el del català; el ponent en aquest cas és Fernando Valdés. Per tant, el debat sobre Forcadell podria no arribar fins d'aquí dos o sis mesos, una forquilla molt àmplia, perquè està en funció del calendari electoral.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut