Madrid

El Constitucional anul·la l'article referent a la contractació de funcionaris per part de l'Agència Tributària de Catalunya

Anul·la d'aquesta manera la capacitat de l'Agència Tributària catalana de poder contractar funcionaris residents a Catalunya, però que treballen per a altres administracions

RedaccióActualitzat

El Tribunal Constitucional ha anul·lat definitivament la norma que regula la creació d'un cos de funcionaris adscrit exclusivament a l'Agència Tributària Catalana. Prohibeix d'aquesta manera la incorporació directa de funcionaris d'altres cossos per a l'Agència Tributària. Els magistrats donen la raó al govern espanyol, que considera que es vulnerava el dret de tots els ciutadans de l'Estat a accedir a l'ens

Aquesta norma ja la va suspendre l'alt tribunal quan va admetre a tràmit el recurs del Partit Popular i ara la declara definitivament contrària a la Constitució. 

En una sentència que ha comunicat aquest dimecres a la tarda a les parts, l'alt Tribunal declara inconstitucional l'article 4 de la llei de l'Agència Tributària catalana. 

El tribunal considera que la norma vulnera la competència estatal sobre el règim estatutari dels funcionaris. La sentència anul.la les disposicions segons les quals els funcionaris de la Hisenda espanyola es podien incorporar a l'Agència catalana i els corncursos públics per fer-ho possible.

Es tracta de la primera llei que va aprova el Parlament que desplegava el nou Estatut i va tirar endavant amb els vots de PSC, ERC, Iniciativa i CiU.

El TC conclou que l'article ara anul.lat arran d'un recurs del govern espanyol contradiu d'una manera efectiva la normativa estatal d'accés a la funció pública i el règim estatutari dels funcionaris.

L'article 4 de la llei establia la creació de dues disposicions addicionals de la norma que són les que fan possible la integració voluntària de funcionaris de l'Estat i altres administracions als cossos superiors d'Inspectors Tributaris i de Tècnics de Gestió Tributària de la Generalitat de Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut