El CST i el comitè d'empresa arriben a un preacord per evitar l'ERO.
El CST i el comitè d'empresa arriben a un preacord per evitar l'ERO.
Terrassa

El Consorci Sanitari de Terrassa i el comitè d'empresa arriben a un acord per evitar l'ERO

El portaveu de CCOO al Consorci Sanitari, Feli Montferrer, confirma el preacord amb la direcció del Consorci Sanitari de Terrassa per evitar l'ERO que afectava més de 150 treballadors. Segons Montferrer, el pacte aconsegueix l'estalvi de 3,2 milions d'euros però sense afectar la qualitat assistencial ni les condicions laborals dels treballadors.

Actualitzat
El pacte entre el comitè d'empresa i la direcció del Consorci Sanitari de Terrassa ha girat entorn dels complements variables, als dies de lliure disposició, l'afectació dels beneficis del pàrquing de l'Hospital de Terrassa i les garanties de retorn dels treballadors.

Els principals punts d'acord han estat la paga variable, que l'empresa volia eliminar pels anys 2011 i 2012. Durant aquest temps, la plantilla perdrà una part del complement perquè només cobrarà un percentatge fix però l'empresa s'ha compromès a fer efectius aquests diners l'any 2013.

Pel que fa a l'ús de l'aparcament, Feli Montferrer, el portaveu de CCOO al Consorci Sanitari, ha indicat la creació d'una Comissió Paritària Econòmica que analitzi l'estat de l'empresa i que gestioni l'explotació del pàrquing perquè els beneficis serveixin per pal·liar el deute de l'empresa amb els treballadors.

En el preacord, finalment no s'eliminarà el complement d'incapacitat temporal, que estableix que els 90 primer dies de baixa els treballadors cobrin el 100% del sou. A més, els tres dies anuals de lliure disposició seguiran existint tot i que seguiran negociant perquè les cobertures que generin aquests dies tinguin cost zero.

Per part de l'empresa, s'ha especificat el compromís per continuar aprimant l'estructura directiva i els comandaments intermedis i s'incorpora la condició que l'empresa no podrà fer més de 29 acomiadaments objectius per causes econòmiques cada any. Els treballadors apuntats a la borsa de treball del CST, els quals no se'ls ha renovat contracte, seran els primers si hi ha noves contractacions.

Montferrer es mostra molt positiu amb el preacord ja que s'evita l'ERO i assegura que "es milloren les condicions que plantejava l'empresa" en un principi. Per altra banda, espera que els treballadors ratifiquin l'acord el 6 de setembre.

Anar al contingut