Pla general del doctor Ferran Rosés mentre practica diferents proves  de cardiologia a un infant. Imatge del 31 d'agost de 2017 (Horitzontal).
Pla general del doctor Ferran Rosés mentre practica diferents proves de cardiologia a un infant. Imatge del 31 d'agost de 2017 (Horitzontal).

El Consorci Hospitalari de Vic posa en marxa una unitat de cardiologia pediàtrica en col·laboració amb la Vall d'Hebron

ACN Vic.-El Consorci Hospitalari de Vic acaba de posar en marxa una unitat de cardiologia pediàtrica en col·laboració amb l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron. Al capdavant de la nova consulta hi ha l'actual cap clínic de Cardiologia Pediàtrica de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, el doctor vigatà Ferran Rosés. El doctor passarà consulta un dijous al mes a l'Hospital Universitari de Vic i es preveu poder atendre uns 200 infants d'Osona, el Ripollès i la Garrotxa. El canvi en el model d'atenció, ha explicat el doctor, suposarà que els infants amb malalties cardiovasculars no s'hauran de desplaçar a Barcelona per ser visitats per un especialista que, a la vegada, oferirà una "atenció integral", ja que des de Vic podrà oferir una valoració global, un diagnòstic i un seguiment mèdic.

Des d'aquest estiu, els infants amb malalties cardiovasculars no s'han de desplaçar a Barcelona per ser visitats per un especialista. El cap clínic de Cardiologia Pediàtrica de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, el doctor Ferran Rosés, ha explicat que des del mateix hospital, els infants podran rebre una valoració global, un diagnòstic i un seguiment per part dels cardiòlegs del centre.El director Assistencial del CHV, Dr. Rafael Toribio, ha explicat que el nou servei de Cardiologia Pediàtrica del Consorci Hospitalari de Vic té com a objectiu oferir una atenció "integral, completa i personalitzada segons les necessitats de cada pacient". També ha explicat que la col·laboració amb el centre de referència de Barcelona permet oferir diferents nivells d'assistència segons cada situació. A banda, Toribio ha destacat l'exemple de treball en xarxa que suposa la col·laboració, "amb tot allò que comporta a nivell d'intercanvi d'informació i coneixement". A la vegada, aquesta col·laboració s'espera que pugui obrir noves aliances per a projectes de recerca o en l'establiment de nous models d'atenció, per exemple. Per a l'estudi i seguiment de casos, Rosés oferirà les visites presencials, un dijous al mes de 2 a 8 del vespre, tant a les consultes externes - equipades amb tecnologia puntera per a la realització d'ecografies a infants - com als pacients hospitalitzats que ho requereixin. Davant situacions urgents o de gravetat, Rosés ha explicat que els equips mèdics - que fa quatre anys que reben assessorament per part del doctor Rosés - disposaran d'un telèfon de consulta directa que permetrà contactar ràpidament amb els especialistes de la Vall d'Hebron. Per a casos d'alta complexitat, s'habilitarà un circuit preferent de derivació a l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron. Els nens i nenes d'Osona i l'àrea d'influència amb cardiopaties congènites o amb problemes del cor - com dolors al tòrax, bufs al cor o alteracions electrocardiogràfiques - que fins ara es derivaven a un hospital de tercer nivell de Barcelona, ara ja es podran atendre a l'Hospital Universitari de Vic. Ferran Rosés creu que tot i que en un principi es preveu atendre uns 200 infants, aquest nombre pot créixer precisament per la facilitat que suposa per a les famílies la possibilitat d'evitar desplaçaments innecessaris fins a la capital del país.

Anar al contingut