Façana del Palau de la Música Catalana de Barcelona
Façana del Palau de la Música Catalana de Barcelona
Barcelona

El Consorci del Palau de la Música es tornarà a reunir a petició de Colau

La Generalitat, el govern de l'Estat i l'Ajuntament de Barcelona han estat formalment convocats a una nova reunió dimarts que ve

RedaccióActualitzat

La Generalitat, el govern de l'Estat i l'Ajuntament de Barcelona han estat formalment convocats a una nova reunió del Consorci del Palau de la Música el proper 23 de maig, a petició de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

L'ajuntament ha exercit el seu dret a forçar aquesta reunió després que el president no ho ha fet. En el fons de la qüestió hi ha la possibilitat que el Consorci tornar a acusar CDC, una decisió que podria desencadenar un ajornament de la presentació de les conclusions definitives en el judici pel cas, que estava previst que comencessin aquest mateix dimecres.

El govern espanyol es desmarca

Del cas Palau també se n'ha parlat al Congrés dels Diputats. Durant la sessió de control al govern espanyol i a preguntes dels diputats d'En Comú Podem, el ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, ha negat que no anessin a la reunió de Consorci del Palau perquè ho haguessin pactat amb el PDeCAT. El ministre ha assegurat que no hi van anar perquè no volen entrar en el que ha qualificat de guerra política i electoral entre l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat.

En aquesta reunió del Consorci, en què s'havia de decidir si la institució canviava la seva estratègia i acusava Convergència, va ser l'absència de l'Estat la que va permetre que la Generalitat tingués majoria per imposar el seu criteri, que era no acusar Convergència. Arran d'això, l'alcaldessa de Barcelona va reclamar per carta al president Puigdemont que el seu govern canviés de parer.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut