El consorci de l'estany d'Ivars i Vila-sana demana una pròrroga per poder finalitzar els treballs de Cal Sinén

El consorci de l'estany d'Ivars i Vila-sana demana una pròrroga per poder finalitzar els treballs de Cal Sinén

El consorci de l'estany d'Ivars i Vila-sana demana una pròrroga per poder finalitzar els treballs de Cal Sinén

Pla general de la reunió del Consorci de l'estany d'Ivars i Vila-sana, a la sala de juntes del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, el 22 de maig de 2017. (Horitzontal)

Pla general de la reunió del Consorci de l'estany d'Ivars i Vila-sana, a la sala de juntes del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, el 22 de maig de 2017. (Horitzontal)

ACN Mollerussa.-El Consorci de l'estany d'Ivars i Vila-sana (Pla d'Urgell) ha acordat demanar Turisme de la Generalitat una pròrroga del pla de foment per poder acabar amb ''tranquil·litat'' els treballs d'adequació de Cal Sinén, el centre d'acollida que actua com a ''punt de referència'' a l'hora de rebre els visitants. El president del consorci i també de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha explicat que fins al maig de 2018 es destinaran 116.000 euros per posar un punt wifi i completar la sala d'audiovisuals, la planta soterrada, la il·luminació, la climatització, el camí d'accés així com la compra de material divers com telescopis. Paral·lelament i amb diners del Projecte Ponent de la Diputació, està previst fer un aparcament i zona d'autocaravanes a l'entorn de Cal Sinén, un equipament que l'any passat va rebre 4.000 visitants i on s'espera que aquest 2017 se superin els 8.000.

Joan Reñé ha explicat que una de les valoracions ''importants'' que s'ha tractat aquest dilluns a la reunió del consorci ha estat el capital pendent d'executar del pla de foment 2015 amb el qual es partia de 371.000 euros i ja se n'han gastat 255.000 a Cal Sinén. A aquesta antiga masia reformada que actua com a punt neuràlgic i centre de recepció a l'estany d'Ivars i Vila-sana encara li manquen diverses actuacions per tal de poder donar un servei amb condicions i per això s'ha decidit demanar la pròrroga del pla a Turisme. D'altra banda, s'ha parlat novament de la necessitat de replantejar el Pla d'usos i gestió de l'estany, que data del 2007 i del qual se n'ha conclòs el 85% dels 53 projectes que s'hi van concretar quan va començar a entrar l'aigua en aquest espai natural ja recuperat. Reñé ha remarcat la necessitat de continuar amb ''l'exigència plantejada'' en relació a la gestió ecològica i ambiental però que caldrà fer ''un pas endavant per atendre noves necessitats'' tot i que no vol dir que s'hagi de modificar per poder proposar activitats econòmiques a l'estany. Sí que davant la gran quantitat de visitants que passen per aquest espai natural cada any, el consorci vol adaptar l'espai a les necessitats actuals ja que segons Reñé, ''no és el mateix l'estany del maig de 2007 al del maig de 2017''.Finalment i després que així ho hagi demandat el sector, s'ha acordat destinar una partida del Projecte Ponent de la Diputació per adequar una finca de l'accés de Cal Sinén per establir-hi un aparcament i una zona d'autocaravanes per poder fer parada i que disposin de serveis. Aquesta zona està previst que entri en funcionament l'any que ve.