La Seu Vella s'alça sobre un turó que porta el mateix nom des del qual es divisa tota la ciutat, el riu Segre i gran part de l'horta de Ll…
L'ANC ha escollit la Seu Vella per donar inici a la cadena humana perquè va ser un monument molt castigat per les tropes borbòniques. (Foto: Viquimèdia)
Lleida

El Consorci de la Seu Vella de Lleida dóna permís perquè les seves campanes repiquin per marcar l'inici de la Via Catalana

El consorci que gestiona el monument, format per la Generalitat i la Paeria, dóna el vistiplau perquè les campanes repiquin a les 17.14 de l'Onze de Setembre després de rebre la sol·licitud formal per part de l'Assemblea Nacional Catalana.

RedaccióActualitzat
Les campanes de la Seu Vella de Lleida repicaran l'Onze de Setembre a les 17.14 per donar el tret de sortida a la Via Catalana per la Independència. Així ho ha confirmat l'alcalde de la ciutat, Àngel Ros, després que el consorci que gestiona aquest monument, format per la Generalitat de Catalunya i la Paeria de Lleida, n'ha donat el permís.

L'autorització arriba només 24 hores després que Ros assegurés que no havien rebut cap petició, el que va fer mobilitzar l'Assemblea Nacional Catalana per tramitar la sol·licitud formal aquest mateix dijous a la tarda.

El motiu pel qual s'ha escollit la Seu Vella per donar inici a la cadena humana que recorrerà Catalunya de nord a sud és que aquest va ser un edifici molt castigat per les tropes borbòniques. Així, tot i que la cadena no trepitjarà terres lleidatanes, la seva capital serà simbòlicament qui marqui el seu inici.

Uns 30.000 lleidatans tenen previst desplaçar-se a la costa per la Diada per participar a la cadena humana. Ja no queden autocars lliures i hi ha més de dues-centes persones en llista d'espera al Segrià.
Anar al contingut